Gastro – tipy

Valentýnské menu – restaurace Grand Cru

Kam na luxusní valentýnskou večeři? Do restaurace Grand Cru

Tip na valentýnskou večeři: menu v restauraci Grand Cru v Praze.

Zimní menu v Hergetově Cihelně: netradiční spojení surovin v pokrmech si zamilujete

Jelení ossobuco nebo zmrzlina z podmáslí, to jsou novinky zimního menu v Hergetově Cihelně, jež sází na sezónnost a lokální suroviny. A je toho mnohem...

U Emy Destinnové ochutnejte kančí líčka nebo steak ke snídani

Pražskou restauraci U Emy Destinnové vlastní již deset let Američan Steven Trumpfheller, který je zde zároveň i šéfkuchařem. Menu se zaměřuje na ryby a maso, výborné jsou i dezerty.

Kavárny a cukrárny, které nás chytly za srdce

V dnešní době kavárny rostou jako houby po dešti a je velmi těžké si z nich vybrat tu nejlepší. Od toho jsme tu ale my, abychom vám doporučili ty, které máme osobně odzkoušené a které se nám osvědčily.

Pražský Kolonial Pub, ráj masožravců

Zvěřinové speciality nebo různé tataráky, na to své hosty během podzimu a zimy bude lákat restaurace Kolonial Pub, kde kuchyni vévodí šéfkuchař David Ciboch.

Starosti hoďte za hlavu a užijte si páteční večer v Midtown Grill a The Bourbon Baru

Že jsou hotelové bary a restaurace předraženou zábavou určenou jen hotelovým hostům, je naprostá fáma. Pokud tomu nevěříte, doporučujeme vám zajít do hotelu Marriott Prague v Celnici a trochu se tam porozhlédnout.

Alforno foccaceria italiana: italské dobroty z pece vytažené

Těsně před prázdninami jsme vás lákali do italské restaurace Aldente ve Vězeňské ulici.

Gastroturistika v Česku aneb Kde se dobře najíst?

Co si budeme nalhávat, každý výlet se nakonec stočí k debatě, kde se najíst. Protože se nechcete tahat s doma vyrobenými sendviči, ani si zkazit den hnusným jídlem, pátráte na internetu a hledáte restaurace s těmi nejlepšími referencemi.

Aldente Trattoria e Vineria: Ochutnejte pravou Itálii v centru Prahy

Tato italská restaurace v pražské Vězeňské ulici není žádnou novinkou, na české gastronomické scéně se drží od roku 2003. S přicházejícím létem však představila nové menu, za kterým stojí šéfkuchař Tomáš Kopecký. A co je základem úspěchu? Čerstvá pasta.

Správné skladování potravin chrání peněženku i planetu

Dnešní společnost hodně plýtvá jídlem. To je špatné nejen pro peněženku, ale i pro planetu. Pokud tedy chcete alespoň trochu ušetřit a nevyhazovat tolik potravin, přečtěte si tento článek.
- Reklama -